16. Strömmingfiskarens runda

Karta för promenad runt Vaxön, Vaxholm (ca 9 km)

Den här rundan är nästan en kopia av en befintlig runda runt Vaxön, Strömmingsrundan, som är markerad med små gröna skyltar. Rundan går på södra sidan mest längs stranden, medan den på norra sidan  viker in mot ön på grund av de anläggningar som ligger i vägen vid stranden. Du promenerar bitvis på gatorna inne i Vaxholm och bitvis längs natursköna stigar på Eriksö och Petersberg i väster. På ett ställe längs rundan, vi stranden utmed Söderkullasundet, är det lite trångt och stenigt, så här får man ta det lite försiktigt. De två sevärdheter som markerats på kartan utgör båda gamla försvarsanläggningar, Vaxholms fästning på Kastellet och Batteriparken. Till Kastellet går det regelbundna turer med linfärja maj-september. Vill man fika inne i Vaxholm finns det charmiga Silltruten på Hamngatan och vill man fika i det fria kan man utnyttja det vackert belägna vindskyddet på Eriksö.

På kartan framgår hur du hittar dit.

GPS-kartan finns i apparna Lokalsinne (för Android) och Avenza Maps (för Android och iOS). Apparna är gratis, men kartan kostar 30 kr.
Du kan beställa en papperskarta (storlek A5 dubbelvikt i plastficka) genom att skicka ett mail till ingmar.borgstrom(snabel-a)gmail.com. Ange ditt namn och din postadress samt namn på kartan/kartorna du beställer. En karta kostar 30 kr plus brevporto. Du kan beställa 3 kartor för samma porto. Vill du beställa många kartor kan priset diskuteras. Du får besked om leverans och kostnad med vändande mail. Betalning sker sedan med Swish i förväg.

Om du inte redan har Lokalsinne kan du hämta appen här.

Använd QR-koden eller länken nedan för att köpa kartan i Avenza Maps:

https://link.avenza.com/h3W6