6. Vargens runda

Karta för promenad vid Strömma, Värmdö (ca 9,5 km)

Den föreslagna promenaden går någon km i Strömma på asfaltväg, annars går du på grusvägar och skogsstigar. En stor del av promenaden går i Breviks välskötta jordbrukslandskap, med såväl öppna fält som vackra beteshagar. I anslutning till rastplatsen väster om Brevik kan man ta ett klippdopp, liksom vid det vackert belägna vindskyddet vid Gärdsträsket. Terrängen är ganska kuperad med många små bergkullar med spektakulära, branta bergväggar, även om stigen mestadels går i dalstråken. Väster om Gärdsträsket har inlandsisen spräckt berget och efterlämnat några stora klippblock, de så kallade Vargstenarna, med grottliknande skrymslen emellan. Det är inte svårt att förstå varför man associerat till vargar när platsen fått sitt namn. Förutom vid den markerade rastplatsen och vid vindskyddet kan du slå dig ner en stund på bänkarna längs Strömma kanal och beskåda de passerande småbåtarna.

På kartan framgår hur du hittar dit.

GPS-kartan finns i apparna Lokalsinne (för Android) och Avenza Maps (för Android och iOS). Apparna är gratis, men kartan kostar 30 kr.
Du kan beställa en papperskarta (storlek A5 dubbelvikt i plastficka) genom att skicka ett mail till ingmar.borgstrom(snabel-a)gmail.com. Ange ditt namn och din postadress samt namn på kartan/kartorna du beställer. En karta kostar 30 kr plus brevporto. Du kan beställa 3 kartor för samma porto. Vill du beställa många kartor kan priset diskuteras. Du får besked om leverans och kostnad med vändande mail. Betalning sker sedan med Swish i förväg.

Om du inte redan har Lokalsinne kan du hämta appen här.

Använd QR-koden eller länken nedan för att köpa kartan i Avenza Maps:

https://link.avenza.com/G8e5